titel_logo BLOG

Gentlemens talk: Lekker gewoon

2014/12/17

Gewoon, gewoon

Iedereen wil het. Sterker nog, 90% van onze generatie gelooft dat hij of zij het is of nog gaat worden. Ja, dus ook jij! Je mag je aangesproken voelen. Nee, Je moet je haast wel aangesproken voelen.

Speciaal zijn. Ik ben speciaal, ik ben de uitzondering, ik ben diegene die het wel gaat maken. Dit zijn de dingen die wij van generatie Y allemaal heilig geloven. Vraag je aan iemand of het zo is, dan zullen ze allemaal zeggen van wel. Maar als je nu aan de generaties voor je vraagt wat hun verwachting waren voor het leven, dan zul je iets heel anders horen.

Waar dit vandaan komt is vrij gecompliceerd, maar goed te begrijpen. Het is allemaal na te lezen in dit artikel. Kort gezegd, gaat het over de verwachtingen die wij binnen het leven hebben, maar hiermee zal ik jullie niet verder lastigvallen. Wel raad ik aan om het eens te lezen!

Onze verwachtingen zijn nu eenmaal dat we op jonge leeftijd al heel snel, heel veel carrière moeten maken en gelijk succesvol moeten zijn. Dat is natuurlijk een mooi streven, maar wat nou als het niet lukt? Carrière maken is een lang en pijnlijk proces van vallen en opstaan. Hierin wordt je elk jaar beter en beter en daar wordt je op de lange termijn voor beloond. Het hebben van de perfecte relatie op jonge leeftijd lukt bij de meesten ook niet. Toch denken we allemaal dat het ons wel gaat lukken, want wij zijn de uitzondering. Maar hier kruipt het gevaar om de hoek. Wij verwachten allemaal dat het ons gaat lukken, maar wat nu als het niet lukt? Het aantal jongeren dat tegenwoordig bij een psycholoog zit is enorm. We voldoen niet aan onze eigen verwachtingen. Het geluk en de rijkdom die wij dachten te vergaren voor ons 35ste valt gewoon gigantisch tegen. Dit is niet omdat we niet goed genoeg zijn, maar omdat we onze doelen veel te hoog stellen.

Doe mij maar lekker gewoon. Ik ben gelukkig nooit onnodig streng voor mijzelf geweest en heb er nooit zo over gedacht. Toch begin ik me de laatste tijd te realiseren dat mijn leven waarschijnlijk heel gewoontjes wordt. En weet je, dat vind ik prima! Als ik straks 40 ben, een modaal inkomen heb, drie kinderen die van me houden en een beeldschone vrouw die 10 jaar jonger is dan ik, ben ik gelukkig!

 

Breaking it up awkwardly

Opstaan deel 2

Opstaan deel 1

Volwassen worden

Relatie’s

Studeren

Lachen

Dansen

Drinken

Top Blogs

Reacties