titel_logo BLOG

Boys vs Girls: Scharrelen, relaties en ‘het gesprek’

2015/06/06

the talk

Elke maand komt er een mannenpanel en een vrouwenpanel bijeen om een onderwerp te bespreken, waarna we kunnen vergelijken of we er hetzelfde over denken. In deze blog bespreken de heren het onderwerp: Wanneer heb je nou een relatie?

Met zo’n vraag bij Boys vs Girls zou je bijna denken dat er hier vrouwen op kantoor rond lopen die dit soort dingen bedenken. Helaas is dit niet waar en heeft onze eigen Rookie Boy dit onderwerp bedacht. Wat is er mis met hem? Dat vragen wij ons ook al een paar jaar af. Maar goed, het onderwerp is gekozen en wij moeten er over praten. Gelukkig is dit bij alle mannen met een klein beetje tegenzin.

Een paar dingen zijn duidelijk als we de vraag stellen wanneer je begint over een relatie of over hoe ver je al bent? Zo lang mogelijk uitstellen! Als het gesprek gevoerd is, is één ding wel duidelijk: zoenen met een ander is er niet meer bij. Dit is toch altijd jammer, ook al is je nu vriendin heel lekker, leuk en mooi. Daarom is de algemene keuze bij de mannen om de relatie nog even uit te stellen als het kan.

Nog niet gesproken over de vreemde momenten die ‘het gesprek’ kunnen opleveren. Want niet beide personen denken altijd hetzelfde over. Soms ben je te vroeg of juist zij en dan nog niet gesproken over de keren dat zij helemaal niet zit te wachten op een relatie.

Dan is er nog een moeilijk moment op het pad van seksbuddy tot partner, namelijk als ze zegt: “Ik hou van jou”, het ontglipte haar waarschijnlijk in een moment van verstandsverbijstering maar what the fuck zeg je terug als je het nog niet wil zeggen. Ik, ik zeg het gewoon. Maakt het uit dat je het niet meent. Maar de meesten mannen hier aan tafel hebben allemaal manieren om deze woorden maar te kunnen omzeilen.

“Ik kijk haar in haar ogen en zoen haar met een lach op me gezicht” roept de een of “gewoon niets zeggen en doen alsof je neus bloed” zegt de ander. Ja, alles om jezelf maar niet vast te pinnen door die paar kleine woordjes.

Toch was onze algemene ondervinding van de hele vraag dat dit iets is wat je doet als je 12 bent. Dit doe je niet meer als je 25 bent. Je staat de ene dag nog te zoenen in de kroeg en voor je het weet word je wakker naast haar omdat de kleine weer eens aan het huilen is.

Tja, Het gesprek, voor me gevoel stond ik gister nog als tijger te jagen in de jungle maar dat was al 5 jaar geleden!

Top Blogs

Reacties